Sigurd på MR

 

Her er Sigurd. Han er 6 år. Sigurd er blitt syk. Nå må han dra sammen med mamma til sykehuset for å ta bilder av hodet sitt i en MR maskin.

 

 

 

Det er en radiograf som styrer MR maskina og tar bildene. Hun forteller hva som skal skje, og passer på deg underveis i undersøkelsen, sammen med mamma eller pappa.

 

 

Slik ser en MR maskin ut.

 

MR maskina er som en tunnel med masse lys og luft inni. Den er også en sterk magnet, så Sigurd og mamma må ta av seg alt av metall. Mamma må ta av klokka og smykkene, og Sigurd må ta av seg hettejakka og beltet. Sigurd må tisse før han går inn i MR rommet. Sigurd legger seg på MR benken. Den er nesten som en heis som kan gå opp og ned og inn og ut av tunnelen. Sigurd gruer seg litt. ”Kommer jeg til å kjenne noe?”

 

 

Sigurd må ligge helt stille for å få fine bilder. Det er mye bråk, men han kommer ikke til å kjenne noe. Sigurd får på seg hodetelefoner. Han har med sin egen lydbok som han hører på under hele undersøkelsen.

 

 

Sigurd ligger inni tunnelen. Mamma sitter ved siden av og holder hånda på beinet hans. Inni tunnelen er det lyst og koselig. Radiografen spør om Sigurd har det fint. Det har han, selv om det kiler i magen. Det er litt spennende.

 

Inni tunnelen kommer det mange rare lyder. Det er banking, kakking, tromming, bjeffing… ”For et leven”, tenker Sigurd. ”Nesten som en romferd!”  Innimellom er det nesten stille i tunnelen. Da kan Sigurd få røre litt på hendene og tærne, men ikke så mye at han flytter på seg. Han må huske å ligge helt i ro! Han hører radiografen si hvor mange minutter det er igjen, og han kan si hei til mamma. Det er trygt og godt å høre lydboka også.

Etter en stund blir benken kjørt ut av tunnelen. Sigurd ble litt søvnig, men nå skal det bli godt å røre på seg igjen. Mamma har lovet at de skal gjøre noe hyggelig etterpå, han lurer på hva det er?


Sigurd får en premie før han går. Hun sier: ” Du var kjempeflink Sigurd!” Sigurd blir stolt!

 

Last ned siden som PDF